Motocykl a dyskopatia, wypukliny, przepukliny...
Autor Wiadomość
Artur86 Offline
Użytkownik

Brańsk
Kawa ZX10R '09

Liczba postów: 366
Reputacja: 3
RE: Motocykl a dyskopatia, wypukliny, przepukliny...
To taka mała podpowiedź i na początek takie ćwiczenia są idealne. Myślę że to dobry początek. Pamiętaj DOKŁADNIE i POWOLI. Technika ćwiczeń najważniejsza. 
Wiem że większości takie ćwiczenia wydadzą się pierdołowate, głupie i śmieszne do wykonywania ale po miesiącu podziękują jak odczują że nie muszą brać leków p.bólowych albo w mniejszej ilości. PAmiętać też trzeba że przy chorym kręgosłupie jakikolwiek ból jest definitywną granicą wykonywanego ćwiczenia. 

Jeśli jesteś w ostrej fazie bólu, który ogranicza twoją ruchomość - nie ćwicz, nie pracuj, zniweluj ból p.bólowymi i p.zapalnymi; Rozluźnij mięśnie poprzez leki tj Mydocalm(z zastrzezeniem żeby nie brać go w dzień jak czesto zalecają lekarze ;Red_icon_winkylko na noc jak położymy się grzecznie spać ) Możesz też oczywiście dołączyć masaże rozluźniające mięśnie itp.
Ćwiczenia zacznij jak kręgosłup będzie mniej bolesny - co róznie można rozumieć ale jak wiesz jak to boli, to będziesz też wiedział kiedy możesz zacząć ćwiczyć Red_icon_wink

Pamiętaj że internet nie da Ci informacji co do prawidłowej rehabilitacji. 
Zasięgnij na żywo porady rehabilitanta, najlepiej doświadczonego w chorobach kręgosłupa i takiego co nie dotknie się do Ciebie póki nie zobaczy diagnostyki MRI. Bo raz na jakiś czas może się zdarzyć że ktoś w ciemno zrobi Ci więcej szkody niż pomoże. 

To tyle tak chaotycznie i krótko napisałem :p

Załączone pliki Miniatury

Chronologicznie: 

RN01, RN12, ZX10r'09, RN20, ZX10R'09, RN01, Tracer 9GT
2016-01-03, 02:29 AM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: Motocykl a dyskopatia, wypukliny, przepukliny... - przez Artur86 - 2016-01-03, 02:29 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do: