Zmuszanie policji do pościgu - zmiany w kodeksie.
Autor Wiadomość
Krmtzzz Offline
Użytkownik

RN09

Liczba postów: 340
Reputacja: 0
RE: Zmuszanie policji do pościgu - zmiany w kodeksie.
Zakaz prowadzenia pojazdow dostal i siedzial w areszcie iles tam, wiec go ukarali griosek.

Pojdziecie do sadu to tak jak zaba mowi, zdziwicie sie Red_icon_wink Pytanie tylko czy warto w zamian za pare stowek mandatu. ALe kto co lubi. Kolega szalal sobie po miescie samochodem, od dluzszego czasu, bylo wiele zgloszen, tylko od ludzi. Ani raz go policja nie zlapala. I co ? Przyszedl mu pewnego dnia wyrok ze sprawy zaocznej, 10 pkt i 1000 grzywny. Pech chcial ze mial z 18 pkt i stracil dodatkowo kwita. Na podstawie zeznan zwyklych ludzi, wiec zastanowcie sie co w przypadku gdy zeznaje policjant. Takich sytuacji jest multum.

Teraz troche z innej beczki. Jedziecie sobie na moto, ktos wam jedzie na czolo, wjezdzacie w row, lamiecie sie i niszczycie motocykl. Zapamietaliscie tylko kolor auta, marke i model. Mieszkacie w nieduzym miescie i znajduje sie tam 1 taki samochod. Teoretycznie wiadomo kto to, praktycznie nie mozesz udowodnic ze to on. No i tez chcielibyscie zeby w takim przypadku policja/sad nie mogli mu nic udowodnic ?

Ciezko jest znalezc w okolicy kogos kto ma taki sam: motocykl, malowanie, kask, rekawice, kurtke, spodnie i buty, w dodatku ta sama szybe, ewentualnie klamki etc. Wiec na podstawie tego sad moze was skazac. We francji gosciu robil sobie fotki co jakis czas na tym samym radarze i tez go skazali, a przeciez szyberdachu w kasku nie mial Red_icon_smile Mozecie mnei zbesztac, ale ja nie popieram jakiegokolwiek uciekania. Zawiniles, widzieli, to plac.

Tak samo jak dostalem 200 i 6 pkt za jazde na kole w pewnej miejscowce. Jak spadlem z gumy to widzialem ze jedzie za mna laguna i w sumie mialem szanse im uciec bo spadlem dajmy na to przy 180, wiec zapasu duzego oni juz nie mieli, a byli kawalek za mna (nie maja w niej wideorejestratora, wiedzialem o tym). Pytanie tylko po co ryzykowac. Policjant po zatrzymaniu sam mi powiedzial, ze bali sie ze bede uciekal. No i jak sie okazalo mialbym lipe, bo akurat z drugiej strony po 2 minutach jechala krata. Ktos tam zlozyl donos i musieli przyjechac, jak sam policjant mi powiedzial. Dostalem tez najnizszy mandat bo mogl mi wsadzic 500, a nawet mogl skierowac wniosek o odebranie kwita do sadu, bo tam jest niby pusta droga, niby szeroko i wyglada na niezabudowany, a to jest zabudowany (podciagneliby to pod duze spowodowanie zagrozenai w ruchu ladowym). Jak ty jestes spoko, to potraktuja cie spoko.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-09-28, 11:32 AM przez Krmtzzz.)
2016-09-28, 11:08 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: Zmuszanie policji do pościgu - zmiany w kodeksie. - Krmtzzz - 2016-09-28, 11:08 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do: