malikowy
SŁOŃCE NAWALAJ !!!

Łomianki k. Wawy
RN12
Liczba postów: 3,089
Reputacja:
12
|
RE: Moja RN12
jeśli komandos ma to da Ci gotowe wymiary rurek jakie muszą być wewnątrz tylko nie pamiętam czy mu wysyłałem na FB czy tutaj na forum, z tego co pamiętam Fi rurki taki jak potrzebował na allegro sprzedaje ktoś, dokupił sobie wypełnienie i według wymiarów ode mnie ponacinał rurki. Pamiętaj żeby kupić stalowe nity do tego i mieć w zapasie kilka wierteł najlepiej kobaltowych chyba 4,5 albo 4,8mm.
ps. myślę Koczis, że możesz przerzucić te posty i zrobić wątek "przeróbka wydechów rn12" pewnie jeszcze nie raz będzie to poruszane i będzie taki gotowiec
a ja to robiłem u siebie w ten sposób:
1) zdjęcie siedzeń - 2 śruby i zdjęcie osłon wydechów - 4 śruby
2) zdjęcie górnej części ogona (trzeba odpiąć linkę od zamka siedzenia pasażera ale to łatwizna) - 1 śruba kilka kołków
3) odkręcenie zaślepek po lewej i prawej stronie z mocowaniami wydechów - 6 śrub
4) odkręcenie opasek trzymających wydechy przy katalizatorze - 2 śruby
5) odkręcanie pojedynczo mocowań wydechów - 2 śruby
6) stając za motocylem łapiemy za wydech i ciągniemy do siebie robiąc ruchy obrotowe lewo prawo i powinien wyskoczyć
7) wiertarką przewiercamy stare nity - chyba 6 sztuk
8) zdejmujemy końcówkę puszki
9) diaksem wycinamy spawy trzymające środek wydechu z zewnętrzną częścią - 4 spawy
10) mocujemy duży klucz do tej odstającej wygiętej rurki i młotkiem uderzamy kilka razy, powinna wyskoczyć
11) delikatnie rozcinamy i rozwijamy materiał tłumiący ze starego tłumika
12) na dociętą wcześniej rurkę perforowaną nakładamy najpierw miedzianą warstwę ze starego tłumika, później możemy wykorzystać watę szklaną ze starego i na to nową wate owijamy
13) wkładamy do puszki wydechu
14) sprawdzamy czy nam ładnie pasuje
15) nitujemy stalowymi nitami
16) zakładamy na motocykl
# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #
R1 RN12 + BMC/PC3/Akrapovic Ypipe/A&R Track Exhaust
Shoei XR1100 El Capitan + Alpinestars GPPRO/SupertechR
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-01-09, 12:24 AM przez malikowy.)
|
|
2013-01-09, 12:10 AM |
|