Kradzież motocykli, prośba o pomoc
Autor Wiadomość
marider Offline
E=mc^2 ;]

Podlasie
Rn22 / EU

Liczba postów: 2,261
RE: Kradzież motocykli, prośba o pomoc
Pierwsza moja RN09 zwedzili ze strzezonego parkingu z nadzorem (kamery) i strozami w Warszawie (nowy wlasciciel wykupill AC zaraz po tym jak ja ode mnie kupil ale czy kase odzyskal to nie wiem, szarpal sie z ubezpieczycielem w kazdym badz razie o odszkodowanie na pewno). Czysta magia - kamery ani swiadkowie nic nie widzieli i nic nie slyszeli. Sprzet przepadl.

Natomiast 3ka gosci ktorzy probowali zwedzic moja kolejna RN09 siedzi w pierdlu juz od 4 lat i mam nadzieje ze szybko nie wyjda (apeluja nadal hehe). Musieli mnie namierzyc (jak sie pozniej okazalo byla to cala szajka- rozboje, bandytyzm, kradzieze, paserka itd - po sadach latalem chyba z 1,5 roku w roznych miastach gdzie ta recydywa dzialala). Pokrzywili w R1 tarcze hamulcowa probojac sciagnac lomem XENE gdy ta sie rozwyla, ale zeby sie dobrac do mojego sprzeta najpierw kumpla 954 z garazu wyniesli, mojego juz nie zdazyli bo dali dyla.. Rzeczy odzyskalismy poniewaz debile najpierw ukradli firmowego bus'a kilka osiedli dalej i przyjechali nim po nasze sprzety a ten mial wbudowany nadajnik GPS Red_icon_smile Mieli pecha (a my szczescie) chociaz kasy za zniszczone tarcze jeszcze nie odzyskalem mimo ze pieniadze sa zasadzone, to samo kumpel za zniszczona 954 ktora policja znalazla 80km dalej w porzuconym busie. Gosci policja dorwala pol roku pozniej na kradziezy auta pod Warszawa i doszli po odciskach palcow ze to Ci sami.

Od tamtej pory nie wpuszczam do garazu zadnych nieznajomych - motocykl do ogledzin udostepniam w drugim koncu miasta, miejscowke mam zabezpieczona i pod nadzorem a moto dodatkowo "opancerzone". Jak sie kolesie pojawia ponownie, to na pewno cali nie ujda a rurka na lbie sie zegnie na pewno Red_icon_wink) Za darmo nic nie ma.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-02-02, 03:50 PM przez marider.)
2012-02-02, 03:48 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: Kradzież motocykli, prośba o pomoc - XoXo - 2011-07-25, 01:54 PM
RE: Kradzież motocykli, prośba o pomoc - marider - 2012-02-02, 03:48 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->