Jaki rozmiar kombinezonu 2-cześciowego?
Autor Wiadomość
żaba Offline
To co Nas kręci

Ostrów Wlkp.
RN19

Liczba postów: 3,138
Reputacja: 11
RE: Jaki rozmiar kombinezonu 2-cześciowego?
dokładnie tak jak kolega pisze ,Alpiny możesz mieć 52 a ina firma będzie używała np.rozmiaru 58 ,mój stary kombi miał rozmiar 58 a nowy ma 54 ,tylko jest innej firmy Red_icon_smile
2015-10-20, 05:01 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Kafel Offline
Lubię fajne cycki

Sokołów Podlaski

Liczba postów: 4,288
Reputacja: 3
Nie pamiętam dokładnie ile w pasie ale napewno mniej niż 89 cm. Strzelam bardziej w okolice 80 cm. No i przy spodniach 52 Tschula duży luz przy brzuchu i w udach. Dupa odstaje Red_icon_cheesygrin Ja szczupły. Dżinsy noszę jakoś 30-32 w obwodzie jak dobrze pamiętam. Ale za to raczej barczysty i żeby góra z dołem była cacy trzeba by było osobno rozmiary dobierać a nie miałem takiego luksusu.

2015-10-20, 07:34 PM
cineks Offline
Użytkownik

Liczba postów: 280
Reputacja: 0
Dzięki za wszelkie sugestie. Będe się próbował wciskać najpierw w rozmiar 52. Jak coś zamierze to dam znać czy mi weszło na dupeRed_icon_smile
2015-10-20, 09:49 PM
cineks Offline
Użytkownik

Właśnie jestem po pierwszej przymiarce dainese avro 52.
Wygląda to tak:

https://www.dropbox.com/sc/fsh0o8ucsmkg4...L6PHbaz9ra

https://www.dropbox.com/sc/71he5g983z7uu...QiiEUeEJ2a

https://www.dropbox.com/sc/gk655vxnz3rxg...wP1InFQFga

https://www.dropbox.com/sc/u17aib0ugxezu...Mb58iqSQPa

Spodnie ok 
Kurtka, rękawy ok, pod szyją ok, a reszta... długość brakuje jakieś 5-8cm. No i w pasie i klatce jest za duża...
Ktoś ma jakieś inne sugestie co do rozmiaru? Nie wiem co teraz szukać bo mniejsze rozmiary będą za krótkie a większe na długość ok ale ze dwóch mnie pewnie wejdzie...

P.s jak się dodaje foty żeby nie trzeba było klikać w linki?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-11-27, 07:18 PM przez cineks.)
2015-11-27, 07:06 PM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Liczba postów: 3,210
Reputacja: 22
Kombinezon może być lekko za krótki .. bo i tak masz DŁUGIE rękawice i wierz mi lepiej ( wygodniej ) jeździ się kiedy kończy się rękaw nawet przed tą kostką na ręce ( ta taka kulka wystająca po zewnętrznej stronie Red_icon_tongue no wiem jak ot nazwać ) ..
To samo tyczy się spodni - bo po cholerę ci spodnie długie jak te w garniturze skoro i tak buty mas do połowy piszczela Red_icon_smile .. Wygodniej, luźniej, poręczniej ..
I tu się kończy sielanka ... są dwie kwestie które są kluczowe :
1. Pierwsza to taka że kombinezon ma być bezwzględnie mocno dopasowany i nie po to żeby ochraniacze były na swoim miejscu bo one pi-razy-drzwi zawsze są tam gdzie trzeba ALE PO TO żeby w razie gleby się NIE PRZEMIEŚCIŁY bo będą strupy jak liszaj asfaltowy Red_icon_tongue
2. Druga kwestia to jak będziesz miał taki rozmiar jak na foto to ręczę ci że ponad 140 km/h ( a gdzie tam 270 na przykład Red_icon_smile ) to tak ci zacznie trzepotać kombinezonem i dostaniesz takich wibracji całego ciała że ŚWIATA widzieć nie będziesz przez kask który też zacznie naparzać na boki jak oszalały od trzepoczącego kombi na plecach i w okolicy karku .. TRAGEDIA Red_icon_sad ..

Tak że mniejszy .. panie MNIEJSZY i dopasowany Red_icon_smile .. Nie paczaj pan na rękawy i nogawki Red_icon_smile ....

REVIT jest szczuplejszy ... Arlen bardziej dla takich nooo .. lubiących siłkę Red_icon_tongue .. szukaj, szukaj a znajdziesz Red_icon_smile
2015-11-27, 07:24 PM
cineks Offline
Użytkownik

AS a co z tą szczeliną pomiędzy kurtką a spodniami? Może słabo ją widać bo mam czarną koszulkę ale jest spora na 5-8cm. Kurtki ze spodniami już nie zepnę. Co będzie jak wezmę mniejszy rozmiar?Red_icon_smile
2015-11-27, 07:30 PM
Vader81 Offline
Konkretny

Bielsko-Biała
YZF R1 2014

Liczba postów: 752
Reputacja: 2
na zdj spodnie tez masz za duże albo mi sie wydaje mam kombi dainese avro    i kurtka naprawde jest krótka rękawy tak i tył ,bo powinna byc używana razem ze spodniami a rekawy moga byc krótkie bo i tak masz długie rękawice sportowe  tak jak pisze A.S. kombi musi być jak najbardziej dopasowane bo bedzie wszystko latać Red_icon_smile poszukaj moze cos z alpiny lub innych firm
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-11-27, 07:36 PM przez Vader81.)
2015-11-27, 07:35 PM
wonsz Offline
DO POWITALNI WONT !

Wrocław
Rn22 '14

Liczba postów: 1,246
Reputacja: 13
nie bierz dainesa sam go przymierzalem , maja strasznie kurtki krotkie, jak bedziesz chcial wskoczyc w dzinsy to cale plecy beda na wierzchu
2015-11-27, 07:54 PM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Liczba postów: 3,210
Reputacja: 22
Teraz widzę na ostatnim zdjęciu .. no masakra Red_icon_sad .. Nie ma pojęcia co nie tak jest .. ale musisz szukać dalej Red_icon_smile
2015-11-27, 08:13 PM
Draco Offline
88

unknown

Liczba postów: 322
Reputacja: 2
(2015-11-27, 07:54 PM)wonsz napisał(a): nie bierz dainesa sam go przymierzalem , maja strasznie kurtki krotkie, jak bedziesz chcial wskoczyc w dzinsy to cale plecy beda na wierzchu

ja sie nie spotkalem z kombinezonem dwuczesciowym w ktorym kurtka jest na tyle długa ze mozna latac w jeansach...
od tego są oddzielne kurtki.

miejsce w klacie zawsze mozna uzupelnic ochraniaczem jak i na plecach zolwiem.
spodnie jak koledzy wyżej, szukaj tez revitta robi świetne kombi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-11-27, 08:17 PM przez Draco.)
2015-11-27, 08:15 PM
wonsz Offline
DO POWITALNI WONT !

Wrocław
Rn22 '14

draco w dainesie jest z tylu dlugi kawal skóry z bydlaka wiszacy Red_icon_cheesygrin
2015-11-27, 08:58 PM
cineks Offline
Użytkownik

No więc szukam teraz tak jak proponujecie revitów lub arlenów. Dainese ogòlnie bardzo fajnie wykonane i solidne kombi ale niestety nie zostałem ujęty w ich rozmiarówce, a szkoda...
2015-11-27, 11:08 PM
wonsz Offline
DO POWITALNI WONT !

Wrocław
Rn22 '14

tfu w alpinie jeblo mi sie Red_icon_cheesygrin
2015-11-27, 11:22 PM
sabok Offline
Go Hard or Go Home!

Halemba
s1000rr

Liczba postów: 106
Reputacja: 1
PSI robi fajne kombinezony i szyja na miare.
2015-11-28, 08:30 AM
Balbina Offline
Użytkownik

Szczecin
Yzf R6,kawaZx7r

Liczba postów: 238
Mozesz kupic osobno kurtke i spodnie, obydwa z zamkiem do spiecia. Nie Ty pierwszy. Co firma to inny rozmiar, wychodzi ze przy tych wymiarach rozmiary sa od 52 do 56. wg mnie to rozmiar 54. Buse podobno robi niestandardowe wymiary. Sądząc po wzroście i wadze jesteś normalnej budowy, nie za szczuply, więc teoretycznie standard powinien pasować. I tak nie ma co tak do końca ślepo sugerować się rozmiarem, pros o wszystkie możliwe wymiary. Ja przez Neta więcej nie kupie, już raz trafiłam oszusta który przysłał mi kombiaka 2-3 rozmiary za małego niż napisał w aukcji (wymiary np w biodrach były o 10cm zawyżone w aukcji...). Prawie w sądzie się skończyło ale kasę odzyskałam. Czasem też warto dołożyć grosza i kupić nowy, dłużej posłuży i nie będzie przepocony czy rozciągnięty. Pozdrawiam

P.s. ja jak jezdze w kurtce od kombi i jeansach to zakładam pas nerkowy, co w tym dziwnego ze kurtka krotka. Mozna sobie tekstyla kupic z falbana do kolan
P.s. revit robi super męskie fasony, fakt! Bardzo dobrze szyte.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-11-28, 11:15 AM przez Balbina.)
2015-11-28, 11:00 AM
k1kristo Offline
Użytkownik

Liczba postów: 368
Nie czytałem wszystkich odpowiedzi ale dam Ci jedną sensowną. Nikt Ci tu nie powie jaki rozmiar będzie na Ciebie dobry. Tylko przymierzenie dla Ci jasną i klarowną odpowiedź.

Każdy ma inną budowę ciała, każdy model inaczej leży i inne są rozmiarówki. Nie kupisz na oko. Ja trochę kombinezonów się omierzyłem już. Kombinezon ma byc ciasny ale masz się zapiąć i dać radę oddychać. I ewentualnie troche luzu pod żółwia jeśli masz zamiar kupić.

Ja swój pierwszy kombi kupiłem w 4motos w muninie. Tam zamówili do sklepu kilka rozmiarów, pomierzyłem wszystko i wybrałem taki jak mi odpowiadał. Mierzyłem alpinestars gp pro 2 pc, atem 2pc i spodnie track w różnych rozmiarach. W rozm 50 gp pro a 50 atem przy wzroście 178 cm zupelnie inaczej sie czułem. Gp pro bardziej mnie uciskał i był taki jakiś dziwny. Więc wziąłem kurtke atem 50 + 50 spodnie alpinestars track bo w tym było mi najlepiej.

A i jeszcze taka ciekawostka odnośnie kupowania kombinezonu w Polsce. Teraz jeżdże w kombinezonie alpinestars atem 1pc rozm 50. W Polsce ten kombinezon kosztuje 4600 zł, ja go kupilem w fc-moto.de za 849 euro + 7euro przesyłka i wszystko mnie wyniosło 3550 zł. Tak więc w Niemczech kupiłem o ponad 1000 zł taniej. I jeśli nawet przyszedłby mi za duzy, odesłałbym i przyslaliby mi rozm 48, zapłaciłbym 150 zł za przesyłki to daje 3700 a to w dalszym ciagu jest 900 zl taniej niż w Polsce.
2015-11-28, 12:59 PM
cineks Offline
Użytkownik

Przeglądałem troche tabelek z rozmiarówkami i modele innych firm i następny strzał to będzie jednak alpinestars gp pro lub challenger w rozmiarze 52. He mam nadzieje że z pępkiem na wierzchu nie będe jeździłRed_icon_smile
2015-11-28, 03:17 PM
k1kristo Offline
Użytkownik

Kupując przez internet masz prawo do zwrotu towaru. Więc jak nie będzie pasił to odsyłasz i prosisz o inny rozmiar lub zwrot kasy. Tracisz na tym tylko pieniadze na kuriera, ale lepiej jest raz dobrze kupic kombinezon niz jezdzic w za duzym
2015-11-28, 04:07 PM
Balbina Offline
Użytkownik

Szczecin
Yzf R6,kawaZx7r

Liczba postów: 238
(2015-11-28, 04:07 PM)k1kristo napisał(a): Kupując przez internet masz prawo do zwrotu towaru. Więc jak nie będzie pasił to odsyłasz i prosisz o inny rozmiar lub zwrot kasy. Tracisz na tym tylko pieniadze na kuriera, ale lepiej jest raz dobrze kupic kombinezon niz jezdzic w za duzym

Chyba że się kupuje nowy od prywatnego sprzedawcy np na allegro jak ja. I potem ciaganie sie bo towar niezgodny z opisem.. Kombiaki trzeba mierzyc, na oko to zyd umarl.
2015-11-28, 09:35 PM
k1kristo Offline
Użytkownik

Jak niezgodny z opisem. Jak w aukcji jest 52 i na metce 52 to jest opis zgodny z towarem. Jest pozna jesien, nie jeździ się (raczej) więc i jest czas na zakup kombinezona. Ja kupowalem ok. miesiąc czasu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-11-28, 10:58 PM przez k1kristo.)
2015-11-28, 10:56 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->