Budżetowa RN22 :P
Autor Wiadomość
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Liczba postów: 3,210
Reputacja: 22
RE: Budżetowa RN22 :P
Spoko ... Mamy blisko do siebie, jak co to będę dawał znaka Red_icon_smile ..
Nad MX myślałem już jakiś czas - tylko ja knypek jestem - 170 cm Red_icon_sad .. Nie potrafię wsiąść Red_icon_tongue
2016-05-15, 07:23 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Mission accomplished !!!

Z wielkim bananem na ryju dzisiaj pierwsze kilka minut na moto ..

Zostało tylko pomalować laminaty bo teraz jest tricolore ... i wymyślić coś co osłoni te zasrane boki silnika ...
No może jeszcze kilka detali jak przerobienie crashpadów, końcówek kierownicy ... dorobienie łącznika miedzy skrzynia biegów a setem ( na zapas ) ...
Nie wiem czy nie wywale jednak tego laminatu od dołu i nie założę ori owiewek - nie będzie sie tak grzał i będzie kilka kilo lżejszy Red_icon_tongue ... Nie wiem czy Sabok coś tam kombinował przy tej "wannie" ale szpachli na tym jest jakieś 5 kg i więcej z tym problemów niż pożytku Red_icon_wink ..

Aaaaaaa - no i nowe akku .. bo to jest gorzej niż sraczka .. jakiś chiński pierdolnik Shen-zou-srou .. co się sesroł Red_icon_smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-05-15, 08:33 PM przez A.S..)
2016-05-15, 08:33 PM
NoExpert Offline
Amerykanin

So. Cal
2014 R1 RN23

Liczba postów: 229
Reputacja: 7
What, no pics?  Red_icon_no
2016-05-16, 02:33 PM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Now the bike looks like shit Red_icon_tongue .. I finish it will be full photo report Red_icon_smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-05-16, 07:52 PM przez A.S..)
2016-05-16, 07:51 PM
NoExpert Offline
Amerykanin

So. Cal
2014 R1 RN23

No naked pics of it? Here's a pic of mine getting flashed:

Załączone pliki Obrazki

2016-05-16, 09:27 PM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

I have ONE :

[Obrazek: ogamxc.jpg]

Zasadniczo to nie wiem czy pisać to tutaj .. ale jak już jest temat, to póki tytułowa "Budżetowa RN22" nie zmieni się ostatecznie (już tylko wizualnie + ECU) w PETARDĘ ( bo takim określeniem teraz jest tytułowana ) to jeszcze te kilka postów tu wpadnie....
Myślę że jeśli ktoś kiedyś zajrzy do tego tematu i będzie stał przed dylematem - kupić RN22 czy nie kupić - to po przeczytaniu całości będzie miał obraz w zasadzie pełen ..

Ale do rzeczy ...

Jestem po pierwszej wizycie na torze ( póki co małym czyli Kisielin ) bo pierwsza wizyta miała zweryfikować wszystkie te "urban legend" którymi pokarmiło mnie tutaj kilkoro kolegów Red_icon_tongue ..
Przepraszam że było to kosztem wizyty na zlocie ale to długa historia >> wyjazd był absolutnie spontaniczny - moto składałem do kupy od 10.00 do 21.30 a o 24.00 już siedziałem w Vicie i leciałem po kolegę żeby obrać kurs na tor ...
Tak czy inaczej ... pierwsza wizyta, zawieszenie totalnie z dupy ustawione ( do wyjścia bazowego w szukaniu złotego środka ) - kliki na "środku" .. SAG z dupy również bo sprężyny przód na połowę zakresu a tył coś miedzy 2/3 a 4/5 "od góry " zwyczajnie nie zdążyłem, to samo z np. stomgripami - nie przykleiłem bo zapomniałem a na że tak napiszę - pewnym poziomie - jest to nie gadżet do osłony zbiornika a narzędzie pracy po prostu  .. ale stało się >> czas podjąć wyzwanie ..

[Obrazek: 25eyydd.jpg]

Napisze krótko : JEŚLI JESZCZE RAZ KTOŚ BĘDZIE MI MÓWIŁ NA TEMAT SŁABOŚCI TEGO MOTOCYKLA, CHUJOWOŚCI ZAWIESZENIA, BEZNADZIEJNOŚCI SILNIKA ( chodzi o moc i jej oddawanie - nie pękanie bo to pozostaje bez zmian Red_icon_tongue ) .. i o całej reszcie tego jak to RN22 jest beznadziejna, jak się nie nadaje
na torowanie - to ( jakby to napisać najuprzejmiej jak można ... ) - to się uśmiechnę i powiem mu że wiele ojjj wile nauki przed nim Red_icon_tongue ....
TO JEST PIERDOLONA PETARDA >> pod każdym z możliwych względów !!!!
Jeśli ktoś uważa inaczej to ZAPRASZAM np. na Kisielin - nie musi jeździć bo może się bać, może nie znać toru i bać porażki ( która MU GWARANTUJE ) w sparingu ze mną Red_icon_tongue .. więc może stanąć na "balkoniku" i podziwiać .. Podziwiać jak ta chujowa, beznadziejna i słabowita RN22 jest najszybsza lub w pełni dorównuje najszybszym ( ale o nich za chwilę ) - wśród wszystkich 40 czy 50 maszyn tam latających danego dnia ( oprócz zawodników Mistrzostw Polski w Supermoto, ale oni jeżdżą i tak w swojej grupie ) a wisienką na torcie będą doznania dźwiękowe jak w czasie ostrzału ciężkiej altyrerii !!
Co do najszybszych >> na pierwszym wyjeździe w sezonie, na zupełnie nowym dla mnie motocyklu, bez żadnych ustawień >> bez wjeżdżenia w moto i sezon !!! Byłem w stanie delikatnie doganiać Radka Hutnika >> Kolegę który ma 23 km do toru w Kisielinie i od 5 - 6 lat jest tam w każdy sezon więcej razy NIŻ JA MAM WŁOSÓW NA GŁOWIE !!! Zapierdala tam niemiłosiernie na klasyce gatunku czyli swojej R6 !!! Bez problemu utrzymywałem jego tempo - co na Kawasaki było w swerze MARZEŃ !!

Nooo .. tak że, kilka zalet - jakże mało ważnych dla wielu Red_icon_tongue
- hamulce >> klasa sama w sobie, w encyklopedii pod hasłem Perfekcyjny układ hamulcowy powinno pisać >> PATRZ RN22 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Pozycja : MISTRZOSTWO pełna integracja : siadasz i czujesz się jak pilot odrzutowca !
- Prowadzenie, składanie prześwit : Kolejne 10/10 !!! To SAMO skręca .. qrwa >> PETARDA !!! Niby takie proste : jedziesz gdzie patrzysz ... TAAA ???? No to siądźcie sobie z RN22 na ZX-10 2007 ... Wyjebiecie orła z OIOMem w tle na pierwszym winklu  .. RN22 - to kwintesencja współpracy z kierowcą to jest poezja i dreszcze na plecach jak ten motocykl kocha zakręty !!!
- Stabilność, geometria i sprawność zawieszenia : tutaj brak skali no nie wiem 100 na 10 możliwych !! Odjebałem 3 razy takiego mixa ( jeden jak gostek uprawiający torowa turystykę na patelni prawej postanowił mi zjechać do zewnętrznej żeby mnie przepuścić kiedy ja właśnie zaczynałem go wyprzedzać dokładnie po zewnętrznej maja jakieś 40 km/h różnicy w pełnym złożeniu )  że chłopaki siedzący przy tzw. bramie koło kibli dosłownie wstali i złapali się za głowy czekając na OSTRA GLEBĘ !! Tym czasem eRłan zatańczył po konkretnym hamowaniu przy pisku obu opon złamało go jak harmonijkę w prawo i w lewo błyskawicznie się odprostował >> dohamowałem, złożyłem i petarda dalej .. WIERZCIE MI gdybym tak zrobił na ZX-10 to bym tak wyjebał że by mnie zdrapywali z asfaltu ..a RN22 cały ten szatański wyczyn skomentował jakkoś tak w rodzaju >> "hehe, ASik wariat" I tyle w temacie !!!!
Nooo .. i mógłbym tak całą noc pisać
Co bym poprawił ?
Koniecznie zmniejszył hamowanie silnikiem .. koniecznie podnieść muszę wolne obroty, wrócę do ori rollgazu bo teraz minimalny ( mimowolny ) ruch prawego nadgarstka czasem na hamowaniu ( brak wjeżdżenia czyli efekt błędów w pozycji mojej ) powoduje wystrzelenie motocykla spod dupy że strach mnie bierze  ... I TO TYLE !!!!!!!!!!!!!!  Czyli flash ECU Red_icon_tongue  ...
Póki co jest FANTASTYCZNIE ... Może będą jakieś zdjęcia czy filmy z toru to wrzucę ..
Temat chujwości tego motocykla ( oprócz epizodu dekli ) uważam za ZAMKNIĘTY Red_icon_tongue !!! Służę jazdą poglądową czy ew. sparingiem ..
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-05-22, 10:11 PM przez A.S..)
2016-05-22, 10:04 PM
dodziu Offline
Konkretny

Liczba postów: 805
Reputacja: 2
Wow ale to opisałeś. Chyba ludzie zaczną porządnie jeździć po Twojej wypowiedzi a mniej narzekać

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
2016-05-22, 10:10 PM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

KOCHAM TEN ZASRANY KAWAŁ PERFEKCYJNEJ JAPOŃSKIEJ ROBOTY Red_icon_tongue !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Teraz malowanie - bo wygląda jak paw po ostrej imprezie Red_icon_smile

[Obrazek: 10qb09l.jpg]

A tak a propos > da się te chińskie sety zamontować jak Bóg przykazał ( dźwignia biegów Red_icon_smile ) ...

[Obrazek: wsl1eu.jpg]
2016-05-22, 10:16 PM
NoExpert Offline
Amerykanin

So. Cal
2014 R1 RN23

All this pissing and moaning and here it turns out to be a good bike, that's crazy. Although my eyes are starting to twitch from the psychedelic color scheme going on there.

These bikes are beasts from the factory so changing things up only makes it more so. The little refining touches are more of smoothing out the rough edges and making the bike fit you.

Glad you got it hammered out and are happy with the initial results.
2016-05-23, 01:11 AM
godlefas Offline
MaR1usZ

łuuu tu tu tut tuuuu
ODWYK

Liczba postów: 997
Reputacja: 2
tu zmieniasz układ zmiany biegów Red_icon_smile

Załączone pliki Obrazki

—√\~—√\~ - YAMAHA - √\~—√\~
2016-05-23, 03:51 AM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Hmm... tzn ?? Chodzi ci o odwracanie że 1 w górę ? Żeby cięgno było przykręcone w otworki z zielonego kółka ?? Można i tak i tak ... Dźwignia musi jeszcze iść dół do tego będzie jeszcze przerabianie jak dojdzie QS .... Spoko, ogranie się Red_icon_smile ... Tak miałem przełożone jak odwróciłem na setach seryjnych i już zostało..

NoExpert Red_icon_smile >>
Different colors because pieced together from used parts bought one ... I did not know until now whether it is worthwhile to continue investing in the motorcycle .. now I know that YES !! Red_icon_smile .. Painting in progress ..... I am waiting for news from the "FTE" Red_icon_smile
2016-05-23, 06:56 AM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Aha .. i jeszcze jedno ..
Było tu kilka przypadków z awarią pompy paliwa po braku zupy, czy mocnej rezerwie ...
Więc podszedłem do tematu ostrożnie ale bez przesady oczywiście Red_icon_tongue ..
Przy zmianie zbiornika musiałem pompę wymontować... rozłożyłem, wyczyściłem opiłki jakieś tam piaski z filterka no i całe paliwo wyleciało z pompki ..
Poskładałem drugi zbiornik, nalałem paliwa, wsadziłem w moto i .................
No i deko byłem posrany bo pompa absolutnie sucha a koledze w R6 tez kilka razy padła pompa i przypadki takie wiem że były u innych na torze - więc coś jest na rzeczy ..
Dlatego włączałem pompę "czerwonym" tylko na 2 - 3 sekundy .. kilka razy żeby nie spalić nic ..
W końcu nie wytrzymałem tego pstrykania i włączyłem na dobre 6-7 sekund bo poprzednie próby nic nie dawały - pompka i tak ciśnienia nie mogła wytworzyć ..
No i co .. no i nic .. Red_icon_smile
Pompa bangla - bez problemu lata moto ..
Ale idźmy dalej >> na torze czekałem aż zapali się rezerwa.. No ale wiadomo ciężko się patrzeć na licznik więc przegapiłem kiedy się zapaliła i na którymś tam kółku zobaczyłem że świeci ..
Zrobiłem potem 5 kółek mocnego rzucania motocyklem na boki i .. nadal nic Red_icon_smile ...
Póki co jest OK i w tym temacie Red_icon_smile
2016-05-23, 01:03 PM
Tomierłan Offline
Konkretny

Śląsk SRC
Blue RN22 10'

Liczba postów: 601
Reputacja: 1
A co to za uśmiechnięta dama na fotce Red_icon_smile
2016-05-23, 02:06 PM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Gdzie Red_icon_smile  ??

A wracając do do tematu .. to powoli idziemy dalej .. przed malowaniem : deszpachling in progresss

Co autor miał na myśli nie wiem Red_icon_tongue .. ale mi to wiadro szpachli nie potrzebne ..
Pracochłonne ale co zrobić Red_icon_wink ..

[Obrazek: 316kuxk.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-05-23, 08:55 PM przez A.S..)
2016-05-23, 08:39 PM
NoExpert Offline
Amerykanin

So. Cal
2014 R1 RN23

I was watching a video where these guys were working on the rear of a van and pounding off 2-3 cm thick chunks of putty near the tail light. In the US we call it a "Bondo Boat".

Can't wait to see it all cleaned up and painted!
2016-05-23, 09:51 PM
żaba Offline
To co Nas kręci

Ostrów Wlkp.
RN19

Liczba postów: 3,138
Reputacja: 11
" JEŚLI JESZCZE RAZ KTOŚ BĘDZIE MI MÓWIŁ NA TEMAT SŁABOŚCI TEGO MOTOCYKLA, CHUJOWOŚCI ZAWIESZENIA, BEZNADZIEJNOŚCI SILNIKA ( chodzi o moc i jej oddawanie - nie pękanie bo to pozostaje bez zmian Red_icon_tongue ) .. i o całej reszcie tego jak to RN22 jest beznadziejna, jak się nie nadaje
na torowanie - to ( jakby to napisać najuprzejmiej jak można ... ) - to się uśmiechnę i powiem mu że wiele ojjj wile nauki przed nim Red_icon_tongue .... "

Przecież tutaj nawet nowy model RN32 został bardzo surowo oceniony Red_icon_smile ale co się dziwić Red_icon_cheesygrin
Fajnie opisałeś i uspokoiłeś jednocześnie moje odczucia co do tego modelu ,miałem okazję zrobić 60km Szymkową i to samo mu powiedziałem Red_icon_cheesygrin świetny motocykl i wrażenia mega pozytywne Red_icon_smile choć z drugiej strony jeśli ludzie latają ze średnią 200km/h po ulicy to może faktycznie te R1 szału nie robi Red_icon_cheesygrin
2016-05-24, 10:03 AM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

No ja jestem leszczyk, wielu, wielu ludzi łyka mnie jak żaba muchę .. ale stanowczo nie zgodzę się że ten motocykl nie jedzie, nie skręca czy co tam ...
Na wypady na obwodnice to najlepsza jest Hajka z turbo albo S1000RR bo to w wersji drogowej przyspiesza najlepiej .. tylko jazda na torze polega na skręcaniu i hamowaniu .. na wczesnym odkręcaniu gazu a nie urywaniu łańcucha po odprostowaniu moto .. Taka jazda to oszukiwanie samego siebie Red_icon_sad ..
Ludzie na 600 ccm robią czasy 20 sekund lepsze i co ?? Mają 250 koni ?? Mają 1,5 litra w silniku ??
No bądźmy poważni bo tu nie ma dywagacji - tu są czyste fakty i czasy na torach ..
Chodziło mi o bazę >> o to czy motocykl jest zaprojektowany tak że nawet w wersji cywilnej z laminatami tylko, staje się groźna bronią na torach .. I STAJE SIĘ !!! To Hattori Hanzo w czystej postaci
- tylko do krojenia kiełbasy do kanapek przez statystyczną Panią domu to tak średnio się nadaje to też czysty FAKT Red_icon_tongue .. i trudno go oceniać z tego punktu widzenia ....
Charakterystyka silnika w RN22 jest genialna ... W S1000RR jest inna bo tam Penitum500 robi robotę za szofera .. Inne podejście, inna filozofia i inna technologia .. Mnie pasuje brutalna moc z dołu ( na ciasnych nawijkach ) i spokojne przyspieszanie na wysokich kiedy jestem w szczycie zakrętu szybkiego i w pełnym złożeniu odwijam przy 8-9.000 obrotów !!! Motocykl płynnie nabiera prędkości, jest stabilny i pozostaje tylko cieszyć się jazdą Red_icon_smile .. itd.. itd ..
2016-05-24, 10:52 AM
adams Offline
Użytkownik

Liczba postów: 224
Reputacja: 0
dobrze że fakera tu nie ma bo by był zaś dym Red_icon_cheesygrin
2016-05-24, 08:23 PM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Nie ma co dymić >> trza zapierdalać Red_icon_tongue !!
Dzisiaj miałem tylko godzinę czasu więc obdarłem owiewkę z balastu Red_icon_smile ..

[Obrazek: op0bdk.jpg]
2016-05-24, 09:50 PM
NoExpert Offline
Amerykanin

So. Cal
2014 R1 RN23

Get all that putty off and it'll be like having 10 extra HP just from the weight loss.
2016-05-26, 12:12 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->