polerowaniu baku
Autor Wiadomość
Cieniu Offline
MotoManiak ;)

W-wa
RN19

Liczba postów: 1,265
Reputacja: 3
polerowaniu baku
Mam pytanko, moj bak juz na skutek uzytkowania posiada sporo delikatnych rysek , jest jakis tani sposob na wypolerowanie tego bez zniszczenia lakieru ?
2012-02-10, 04:05 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
viper1987 Offline
R1 4 Ever

Rzeszów

Liczba postów: 300
Reputacja: 0
RE: polerowaniu baku
dobra profesjonalna pasta polerska maszynka ( tu dziez wiertarka lub szlifierka z nakłądką do polerowania i do roboty ) jesli nie chcesz sam to mysle ze zaklad lakierniczy za polerowanie baku wezmie jakies 30zł skoro caly samochod to 300zł Red_icon_smile
Motocyklistow dzielimy na :

na tych ktorzy lezeli i na tych ktorzy beda lezec Red_icon_tongue ja juz mam za soba Red_icon_tongue
2012-02-10, 05:18 PM
Cieniu Offline
MotoManiak ;)

W-wa
RN19

tylko wlasnie slyszalem ze to sa lakiery wodne i ze maszynka sie zniszczy lakier ;/
2012-02-10, 05:24 PM
kaczor_scigacz Offline
kaczor

okolica wawy
yamaha r1 rn19

Liczba postów: 384
Reputacja: 0
Recznie pasta polerska lekko scierna farecla i po ryskach jezeli oczywiscie nie sa bardzo glebokie
zawsze i wszedzie nR1 bedzie!!!!
2012-02-10, 06:00 PM
rumian_1989 Offline
Użytkownik

Raciąż/Warszawa

Liczba postów: 256
Reputacja: 2
Spalisz lakier po prostu przy dużych obrotach szlifierki.
Polerki są teraz tanie i w różnych rozmiarach więc możesz spróbować kupić. Mają mniejszą prędkość ale to nie znaczy że nie spalisz lakieru...
Najlepsza i najbezpieczniejsza opcja to polerka ręczna. Pastą 3M jak mówił emilian.
Drobne ryski zwykła pasta Tempo da radę usunąć.
Pozdro
2012-02-10, 11:54 PM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
rafalbila Offline
Użytkownik

Liczba postów: 191
Reputacja: 1
Jesli masz lakier oryginal to masz zapewne sporą warstwe claru(lakieru bezbarwnego) wiec jesli wczesniej nie polerowales to smialo 3m albo farecla jak polecali poprzednicy i do dziela , bo z malowanymi moto to roznie bywa w zaleznosci od warstwy claru polozonej a w praktyce to wyglada ze jest cieńka, latwo mozna dojc do bazy(koloru) a wtedy to juz robi sie mapa
2012-02-11, 11:27 PM
Cieniu Offline
MotoManiak ;)

W-wa
RN19

niestety bak był malowany przez poprzednika ;/ dlatego szukam czegos bezpieczenego bo nie chce malowac znowu baku tylko zeby odzyskal swoj dawny blask Red_icon_wink
2012-02-12, 02:57 AM
rafalbila Offline
Użytkownik

Liczba postów: 191
Reputacja: 1
z autopsjii wiem ze roznie to bywa, zalezy pod kogo kto robi i jakie ma umiejetnosci , wiadomo ze jak ktos robi pod siebie albo specjalnego klienta to zalewa grubsza warstwa zeby pozniej miec warstwe do zrobienia lustra polerką, ale jesli idzie tasmowka to cienka warstwa i nie polerują juz .Bo polerke po lakierowaniu najlepiej robic po uplywie 1.5-2 tyg kiedy juz naprawde wszystko bedzie dobrze utwardzone
2012-02-12, 02:00 PM
Cieniu Offline
MotoManiak ;)

W-wa
RN19

z tego co wiem to malowany był pod poprzednika, wiec miejmy nadzieje ze bylo pomalowane dobrze Red_icon_wink
2012-02-13, 11:26 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do: